Hygiëne Maatregelen

Protocol sporten

Richtlijn Tennissen

COVID-19 update (26 mei)

Vanmiddag hebben wij van de gemeente goedkeuring gekregen om nu naast het enkelen ook te dubbelen. Gezien de populariteit van deze spelvorm binnen onze vereniging is dat goed nieuws voor veel leden en verwachten wij de komende tijd veel drukte op de baan. Alle overige afspraken blijven ongewijzigd van kracht, dus reserveren is verplicht! Waar en hoe dit kan lees je in de aanvullende richtlijnen.
Omdat we ook de jeugd weer graag zien spelen, hebben wij vrijwilligers gevraagd om als toezichthouders op te treden wat verplicht is bij leden tot 19 jaar. Naar aanleiding van de beschikbaarheid van de toezichthouders hebben we een aantal blokken vastgelegd die we reserveren voor alleen de jeugd. De voorwaarde hierbij is dat jeugdspelers aangemeld worden en dat de spelers zelf hun tennispartners regelen en doorgeven bij de aanmelding. Hoe je je kunt aanmelden vind je in de aanvullende richtlijnen op onze site.
Blokken die wij hebben gereserveerd zjin op de volgende datums van 14.30u tot 17.30u:
 • donderdag 28 mei - toezichthouder Raymond Mik
 • woensdag 3 juni - toezichthouder Ilonka Heijblok
 • donderdag 4 juni- toezichthouder Kim Beenen
 • donderdag 11 juni - toezichthouder Joke Boersen
 • woensdag 17 juni - Tamara Krikke
 • woensdag 24 juni - Tamara Krikke
We zoeken nog een aantal vrijwillige toezichthouders voor woensdag 10 juni, donderdag 18 juni en donderdag 25 juni. Het zou leuk zijn als één van de ouders van onze jeugdspelers deze taak op zich wil nemen. Aanmelden kan bij Ilonka Heijblok (06-15 52 24 76)

COVID-19 update (20 mei)

Stapje voor stapje terug naar normaal. Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op 19 mei heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Volwassenen van 19 jaar en ouder mogen vanaf volgende week ook weer dubbelen. Vier spelers op een baan bij tennis is toegestaan bij vrij spelen, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. 
Voordat het zover is moeten wij eerst toestemming krijgen van onze gemeente. De aanvraag tot versoepeling is vandaag de deur uitgedaan en naar alle verwachting hopen wij komende maandag groen licht te krijgen. Tot die tijd is het alleen toegestaan om te enkelen. Alle overige maatregelen blijven ook na 1 juni van kracht.

De kantine en terras moeten volgend op de "overheidsmaatregelen voor sportkantines" nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen.

COVID-19 update (14 mei)

Goed nieuws! Na de jeugd mogen nu ook volwassenen vanaf 11 mei weer buiten tennissen, onder bepaalde voorwaarden. Hiervoor heeft NOC*NSF in samenwerking met de VSG en sportbonden een Protocol Verantwoord Sporten opgesteld, dat is getoetst en goedgekeurd door het Ministerie van VWS en het RIVM. De toepassing van het algemene Sportprotocol is afgestemd met onze gemeente. Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuis blijven. 
 
Op basis hiervan heeft de KNLTB specifieke richtlijnen voor tennis opgesteld. Het is belangrijk dat we als vereniging gefaseerd opstarten en gecontroleerd de tennisactiviteiten uitbreiden. Dus elke keer weer een stapje verder, zodat de drukte op de baan goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om ons de gelegenheid te geven het goed te organiseren en leden te laten wennen aan tennis in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen. 
Belangrijkste punten op een rij:
 • Lees de hygiëne maatregelen
 • Lees het protocol dat op jou van toepassing is
 • Lees de aanvullende richtlijnen
 • Vanaf 19 jaar geen toezichthouder vereist
 • Vanaf 19 jaar alleen enkelspel
 • Jeugd t/m 18 jaar altijd met toezichthouder
 • Zonder reservering geen tennis (m.u.v. tennislessen)
 • Routing op het park: tegen de klok in het park betreden en verlaten. (Dat betekent aankomst via de normale toegang, vertrek om baan 1 t/m 3 richting uitgang)