Zomer Challenge

Wil jij deze zomer sportief uitgedaagd worden en/of ben je op zoek naar een sport die je goed kan uitoefenen op anderhalve meter afstand? Ontdek hoe leuk tennis is en doe mee aan de Zomer Challenge! De Zomer Challenge is een compact lidmaatschap, voor jong en oud, waarbij je een aantal maanden vrij kunt tennissen.

Zo leuk is tennis!

Meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig. Thijs ontdekte hoe leuk tennis is toen hij meedeed aan de Zomer Challenge. Hij krijg ondersteuning tijdens de racket-avonden en stond wekelijks met zijn vrienden op de tennisbaan. Door dit tijdelijke lidmaatschap kon hij buiten blijven sporten en gezellig met zijn vrienden een nieuwe sport ontdekken. Iedereen kan mee doen!

 

Tennissen verleer je nooit!

Na 12 jaar stapte Carmen weer de tennisbaan op voor de Zomer Challenge. Ze ontdekte door dit tijdelijke lidmaatschap dat tennis nog net zo leuk is als vroeger. Ze heeft weer een paar tennislessen genomen om weer even de puntjes op de i te zetten en stond de hele zomer wekelijks met haar vriendinnen op de baan. Iedereen kan mee doen!

De Zomer Challenge bestaat uit:

  • kennismaken met tennis;
  • onbeperkt vrij spelen van juni t/m september;
  • 5 racket-avonden van 16-06 t/m 14-07;
  • meedoen met KNLTB open toernooien;
  • begeleiding van een team ervaren tennissers
  • deelname aan het Zomer Challenge eindtoernooi op. 10 september.

 

 

Buiten sporten

Maar liefst 100.000 kinderen tennissen in Nederland. Sydney ontdekte hoe leuk tennis is toen zij meedeed aan de Zomer Challenge. Ze kreeg een clinic en werd begeleid door leeftijdsgenootjes. Zo kon ze meteen kennismaken met andere kinderen die ook op tennis zaten. Ze stond in de zomervakantie dagelijks op de tennisbaan en speelde zelfs een toernooi. Door dit tijdelijke lidmaatschap kon ze buiten blijven sporten.

Voor wie is de Zomer Challenge:

  • Voor zowel sporters die een zomerstop hebben van een sport en die tijdens deze periode op zoek zijn naar een buitensport, als voor sporters die altijd binnen sporten. Op deze manier kan je kennismaken met tennis én in het zomerseizoen lekker buiten sporten.
  • Voor oud-tennissers. In 2020 bleek 53% van de deelnemers aan de Zomer Challenge in het verleden lid te zijn geweest van de KNLTB.
  • Alle jeugd. Veel verenigingen hebben nu een zomerstop, zoals bij de voetbal en handbal. Hoe leuk is het als jouw kind tijdens de mooiste tijd van het jaar gewoon buiten kan blijven sporten en tegelijk kan ontdekken of tennis iets voor hem of haar is.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met een heel team deel te nemen aan de Zomer Challenge. Ben jij enthousiast geworden? Meldt je dan dan aan via de aanmeld knop, dan sport jij de hele zomer lekker buiten. Gezellig met je vrienden een nieuwe sport ontdekken, wie wil dat niet?